Velkommen til min amatørradioside.

 

    

 

 

Mitt navn er Tor Håkon Bjørnli og er opprinnelig fra Rognan, men bosatt her på Fauske nå.

Mine interesser er bl.a. som dere sikkert forstår været bl-a.

Radio og radoikommunikasjon, amatørradio, er også min hobby og 

vil prøve å få med endel av det også på disse sidene. 

Radioshacken min, LA8BSA.

Hva er Amatørradio:

Amatørradio er ikke bare teknologi, men en spennende mulighet for nye opplevelser og aktiviteter med venner i innland og utland. Radioamatører benytter mange ulike kommuniksjonsteknologier for å kommunisere med hverandre, og for å kunne tilby nødsamband ved behov i lokalsamfunnet.

Det finnes egne satelitter som kan benyttes av radioamatører, vi kan prate med astronautene på romstasjonen ISS, vi kan være involvert i spennende teknologiprosjekter på tvers av landegrensene og mye mer.

Amatørradio er for alle uansett alder, nasjonalitet eller ambisjonsnivå. Du kan kommunisere med telegrafi eller nye digitale former, du kan engasjere deg i byggeprosjekter, du kan tilby lokalsamfunnet hjelp til kommunikasjon i lokale arrrangementer - det er mange muligheter.

I amatørbegrepet legger vi at det ikke er noen kommersielle aspekter i utøvelsen av radiokommuniksjon, i motsetning til mobiltelefonselskapet eller kommersielle radio/tv-stasjoner - alt er basert på frivillighet. Men du finner mange profesjonelle her, med bred kunnskap om alle aspekter av moderne radiokommunikasjon.

Kilde: NRRL

Kommer med mer oppdatering her...

Ta gjerne kontakt hvis det er noe du lurer på.

E-post: post[at]bjornli.net .

Paulen Top 100 Weatherstation List

"Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær"